Beneficiile biodieselului bazat pe deseuri

Uleiul de gatit uzat si grasimile uzate, care polueaza mediul inconjurator, prin scurgere (provocand blocaj) sunt transformate in biomotorina durabilapentru utilizarea in transportul european.

Acest biocombustibil bazat pe deseuri ofera emisii de dioxid de carbon si emisii de gaze cu efect de sera semnificativ mai scazut decat cele provenite din combustibilii fosili, reducand poluarea mediului si reducand costurile de intretinere a rețelelor de drenaj / tratare a apei.

Biocombustibilul ofera economii de gaze cu efect de sera de peste 90% comparativ cu combustibilii fosili. 

In prezent, 20.000 de persoane sunt angajate direct si indirect in productia si distributia de biocarburanti pe baza de deseuri in Europa, (inclusiv colectarea de ulei de gatit, utilizat ca materie prima), cifra estimata la o crestere de 5% pe an.

Spre deosebire de biocombustibilii realizati din culturi (biocombustibilii de prima generatie), componentele biodieselului pe baza de deseuri nu ocupa direct terenurile agricole, ca atare. 
Nu afectează preturile la produsele alimentare, nu contribuie la lipsa alimentelor si nu duce la cresterea utilizarii ingrasamintelor chimice. 
Uleiul de gatit utilizat, grasimile de animale si alte materii prime similare sunt deseuri; 
Productia de biodiesel pe baza de deseuri este o metoda durabila de eliminare a deseurilor si de creare a unei resurse valoroase regenerabile cu emisii scazute.

Biomotorina pe baza de deseuri a fost identificata ca fiind deosebit de benefica pentru a ajuta UE sa isi atinga obiectivele ambitioase de decarbonizare.

Durabilitate; trasabilitate și prevenirea fraudei
Partenerii nostrii sunt pe deplin conformi cu standardele internationale de sustenabilitate si carbon (ISCC) sau cu organisme echivalente, indeplinind cerintele de durabilitate pentru producerea de biomasa si sunt auditate pentru a dovedi acreditarile complete privind durabilitatea.