Colectam ulei vegetal uzat de la:

 • Agenti economici din domeniul HORECA
 • Fabrici de produse alimentare
 • institutii cu cantine (cum ar fi spitale-scoli-universități)

Beneficiile Dvs. Din serviciile noastre de colectare sunt urmatoarele:

 • Un serviciu de colectare regulat și fiabil!
 • Puteti preda uleiul vegetal uzat în siguranță, in mod  responsabil și legal!
 • Uleiul vegetal uzat, predat de Dvs. este reciclat în energie regenerabilă!
 • Economisiți bani pe costurile de eliminare a deșeurilor!
 • Oferim, ulei proaspăt la prețuri competitive!
 • Trasabilitatea perfectă atât pentru grăsimile proaspete, cât și pentru cele folosite.
 • Soluția cea mai ecologică, deoarece combinăm procesele de producție cu transportul.
 • O singura persoană de contact pentru toate grăsimile și uleiurile.


Puteți să colectați uleiul vegetal uzat în: 
Recipient furnizat de GASTROFILTER, de 60 de litri - din plastic, cu diametrul de 60 cm x 40 cm - care sunt livrate cu un capac
Acestea sunt populare deoarece ocupă un spațiu minim în raport cu volumul, pot fi stocate în siguranță (unul peste celălalt, dacă este necesar), nu sunt prea grele pentru a fi mutate.

Pentru utilizatori mari:
Cisterne IBC de 1000 litri - bază de măsurare 120cm x 100cm și înălțimea de 110cm, cu o deschidere de 15 cm în mijlocul rezervorului - care sunt livrate pe un palet și pot fi ridicate și deplasate cu ajutorul unui transpalet, sau stivuitor.
Aceste recipiente sunt înlocuite de fiecare dată când este colectat uleiul. Doar alegeți cea mai bună dimensiune pentru a se potrivi cerințelor Dvs. de stocare.

GASTROFILTER garanteaza ca Uleiul Vegetal Uzat:

 • Nu va fi folosit ca hrană pentru animale!
 • Nu va fi utilizat pentru combustibil fără prelucrarea preliminară necesară!

Procesul de colectare:

Firma noastra colectează uleiul de gătit utilizat pe tot parcursul anului pe baza unui acord semnat cu clientul.
Colectarea este organizată conform unui program planificat în prealabil de către cele două părți.
Partenerii beneficiază de containere GRATUITE - butoaie cu capacitate cuprinsă între 60 și 1000 de litri
GASTROFILTER pune la dispoziția partenerilor săi un autocolant special pentru a-și pune fereastra sau meniul magazinului / restaurantului. 
Se garantează că acest magazin / restaurant / companie, etc., shimba des uleiul pentru prajit si folosește în mod obișnuit serviciul de colectare de ulei de gătit folosit!
Astfel, această întreprindere are in continuu ulei proaspat in fritouze iar pe cealalta parte contribuie la protecția mediului și sănătatea clienților săi și îndeplinește, de asemenea, toate cerințele prevăzute la art. 6, paragraful 1 din Legea privind gestionarea deșeurilor și legislația europeană.

Deseurile colectate, le preluam cu responsabilitatea de gestionare şi drept de proprietate. Le tratam cu tehnologie moderna, le reciclam cu ajutorul partenerilor nostrii.

Prajitul in uleiuri vegetale, -in tehnologia culinara- este unul dintre metodele cele mai raspandite in zilele noastre. Pe parcursul prajirii repetate au loc modificari, care atrag dupa sine pierderea valorilor gastronomice.Uleiul comestibil se uzeaza, şi datorita acestui fapt, mai curand sau mai tarziu, grasimea devine incapabila pentru utilizare in scop alimentar.

Efecte nocive asupra mediului:

 • Ajungand in reteaua de canalizare creste incarcarea aparatelor de curatare a apelor uzate, impiedica procesele auto-oxidante ale apelor naturale.
 • Ajungand in sol impiedica capacitatea de permeabilitate la aer al acestuia, respectiv impiedica ridicarea apei in straturile superioare formand un strat de inchidere.
 • Intrand in deseurile comunale apare ca substanta cu descompunere grea.

In temeiul prevederilor legale, toate unitatile producatoare de astfel de deseuri, sunt obligati sa predea deseurile unei firme autorizate pentru colectarea acestora!

Deseurile populatiei de ulei pentru prajit reprezinta numai o proportie mica din cantitatea colectata – aproximativ 3-5%. Societatea noastra face eforturi serioase pentru a schimba aceasta proporţie.

In zilele noastre, populaţia este din ce in ce mai responsabila din punct de vedere ecologic. Incearca sa colecteze selectiv deseurile rezultate din gospodarii. Dupa deseurile de plastic, hartie si metalice, apare o nevoie pentru colectarea separata a uleiurilor vegetale folosite. Conform speranţelor noastre deşeurile populatiei de ulei pentru prajit poate ajunge la 10-15% din cantitatea totala, colectata in urmatorii ani.

Partenerilor nostrii contractati pentru colectarea uleiurilor vegetale uzate şi a grasimilor pentru prajit, asiguram recipienti de colectare de 60 de litrii . Le transportam cu frecventa, conform acordului incheiat, cu o asa-numita cursa de colectare, respectiv schimbam butoaiele umplute cu unele goale la termenele negociate. Uleiurile vegetale uzate, colectate de echipa noastra sunt exportate in tarile UE. Acestea sunt prelucrate, intr-o instalatie de degresare, intr-un sistem inchis. Recipientii de 60 de colectare sunt curatate cu ajutorul unui echipament automatizat de spalare, inainte sa fie trimise inapoi firmei noastre. Uleiul vegetal curatat – dupa prelucrare – este valorificat in industria biodiesel-ului, in masura mica in fabricarea asfaltului, fabricarea gipsului, fabricarea de vopsele, de întreprinderile de tamplarie. Reziduurile rezultate pe parcursul prelucrarii se recicleaza in cadrul asa numitei intreprinderi de biogaz.

Viziunea responsabila si protectia mediului reprezinta interesul nostru comun!

Daca aveti intrebari legate de domeniul nostru de activitate, va rugam sa ne adresati cu incredere!